@archpaper

The Architect's Newspaper @archpaper

The most authoritative US publication on architecture & design. Conference updates: @Facadesplus & @TECHPlusExpo. AN Interior: @aninteriormag

https://www.ceramica.info/en/articoli/ceramics-of-italy-ahead-of-our-time/

Mexico City-based studio Zeller & Moye has developed a sustainable, modular housing prototype made specifically for warm, rural locales. Casa Hilo, a 2,900-square-foot single-family home, features a concrete framework that can be arranged in a variety of configurations and with spaces interconnected without a central spine.

Read more on archpaper.com
Photos by Jaime Navarro
//
.
.
.
.
.
#archpaper #mexicocity #modularhousing #architecture #concrete #multifamily
@archpaper

Mexico City-based studio Zeller & Moye has developed a sustainable, modular housing prototype made specifically for warm, rural locales. Casa Hilo, a 2,900-square-foot single-family home, features a concrete framework that can be arranged in a variety of configurations and with spaces interconnected without a central spine. Read more on archpaper.com Photos by Jaime Navarro // . . . . . #archpaper #mexicocity #modularhousing #architecture #concrete #multifamily

Winning the 2018 AN Best of Design Award for Green Building, the Orchid Education Pavilion by @fgpatelier sits in the Ethnobotanical Garden of Oaxaca, Mexico. The glass structure is defined by its flexibility, usability, and performance in its exploration of ecology. An entirely self-sustaining ecosystem, the pavilion challenges visitors to consider how they might live in a more ecological manner.

Enter in the 2019 AN Best of Design Awards Green Building  category and 49 other categories for a chance to present your innovative projects to an audience of over 1 million Archpaper readers. Submissions are open to projects completed throughout North America (Canada, Mexico, & The United States)

Enter today: archpaperawards/best-of-design-2019/

#archpaperawards #anbestofdesignawards #anbestofdesign #designawards #designsanloves
@archpaper

Winning the 2018 AN Best of Design Award for Green Building, the Orchid Education Pavilion by @fgpatelier sits in the Ethnobotanical Garden of Oaxaca, Mexico. The glass structure is defined by its flexibility, usability, and performance in its exploration of ecology. An entirely self-sustaining ecosystem, the pavilion challenges visitors to consider how they might live in a more ecological manner. Enter in the 2019 AN Best of Design Awards Green Building category and 49 other categories for a chance to present your innovative projects to an audience of over 1 million Archpaper readers. Submissions are open to projects completed throughout North America (Canada, Mexico, & The United States) Enter today: archpaperawards/best-of-design-2019/ #archpaperawards #anbestofdesignawards #anbestofdesign #designawards #designsanloves

In a show at UCLA’s Fowler Museum, Chicago-based arts journalist Victoria Lautman explores the hidden beauty of an elaborate building type originating in India: the stepwell. Built throughout the subcontinent’s warm, dry regions for the past 1,500 years, stepwells allowed communities to store water from monsoonal rains.

Read more on archpaper.com
Photo by Victoria Lautman
//
.
.
.
.
.
.
#archpaper #architetcure #stairs #wow #india #UCLA #stepwell #stormwater #dryregion
@archpaper

In a show at UCLA’s Fowler Museum, Chicago-based arts journalist Victoria Lautman explores the hidden beauty of an elaborate building type originating in India: the stepwell. Built throughout the subcontinent’s warm, dry regions for the past 1,500 years, stepwells allowed communities to store water from monsoonal rains. Read more on archpaper.com Photo by Victoria Lautman // . . . . . . #archpaper #architetcure #stairs #wow #india #UCLA #stepwell #stormwater #dryregion

Jason Street Multifamily, designed by local architectural-firm Meridian 105, is a four-unit residential project located in the Sunnyside neighborhood that responds to the region’s need for thoughtfully-designed and budget-restrained compact developments with a facade of salvaged stainless steel and cedar, and plaster.

Read more on archpaper.com
//
.
.
.
.
.
.
#archpaper #denver #colorado # multifamily #facade #stainlesssteel #cedar #plaster #solarium
@archpaper

Jason Street Multifamily, designed by local architectural-firm Meridian 105, is a four-unit residential project located in the Sunnyside neighborhood that responds to the region’s need for thoughtfully-designed and budget-restrained compact developments with a facade of salvaged stainless steel and cedar, and plaster. Read more on archpaper.com // . . . . . . #archpaper #denver #colorado # multifamily #facade #stainlesssteel #cedar #plaster #solarium

Over the last two decades, Brooklyn’s DUMBO neighborhood has undergone a significant degree of development, including the restoration of historic warehouses that dominated the neighborhood for centuries and plenty of new construction. ODA, which has a number of projects across the borough, recently completed the restoration and partial recladding of a decrepit 19th-century refinery and warehouse with a lively, iridescent glass curtainwall. The 130,000-square-foot development, which reaches a height of 10 stories, was originally built in 1898 as a sugar refinery for the Arbuckle Brothers and relied on a steel structural system with the brick elevations largely serving as curtainwall. 
Read more on archpaper.com
//
.
.
.
.
.
.
#archpaper #dumbo #brooklyn #glass #curtainwall #refinery #restoration
@archpaper

Over the last two decades, Brooklyn’s DUMBO neighborhood has undergone a significant degree of development, including the restoration of historic warehouses that dominated the neighborhood for centuries and plenty of new construction. ODA, which has a number of projects across the borough, recently completed the restoration and partial recladding of a decrepit 19th-century refinery and warehouse with a lively, iridescent glass curtainwall. The 130,000-square-foot development, which reaches a height of 10 stories, was originally built in 1898 as a sugar refinery for the Arbuckle Brothers and relied on a steel structural system with the brick elevations largely serving as curtainwall. Read more on archpaper.com // . . . . . . #archpaper #dumbo #brooklyn #glass #curtainwall #refinery #restoration

Enter the 2019 AN Best of Design Awards for the chance to win this signed, limited edition poster created by famed radical architecture collective #Archigram. With 50 diverse categories to choose from, there are more chances to win than ever before. Don’t wait too late, begin your submissions today:
archpaperawards.com/best-of-design-2019/
_
Poster Description: Drive-in House (1986)
(graphite pencil, colored chalk and photographic overlay.
L 32
@archpaper

Enter the 2019 AN Best of Design Awards for the chance to win this signed, limited edition poster created by famed radical architecture collective #archigram. With 50 diverse categories to choose from, there are more chances to win than ever before. Don’t wait too late, begin your submissions today: archpaperawards.com/best-of-design-2019/ Poster Description: Drive-in House (1986) (graphite pencil, colored chalk and photographic overlay. L 32" x H 20") The car is guided smoothly to a halt. Its interior cocoon, inside which driver and passenger nestle, slides over so as to align itself with a shotgun progression of spaces, appropriate for the ablutions associated with going to bed and getting up the following morning. The plan form derives directly from the internal layout of the car. What is going on inside the house may be guessed at by folks on the sidewalk from the evidence offered by various pipes etc. and the visible ball valves. #archpaperawards #anbestofdesign

Setting up shop in the industrial outpost town of Arzignano, Italy, young architecture firm AMAA revitalized an abandoned factory. Inserting a two-story, steel-framed building-within-a-building, to serve as its main office, AMAA decided to leave the existing, albeit decaying, factory shell untouched. Other facilities—a bathroom and kitchen—were however programmed within this intermediate space. 
Photos by Simone Bossi
Read more on sister publication, @aninteriormag, aninteriormag.com //
.
.
.
.
.
.
#archpaper #aninteriormag #italy #azignano #abandonedfactory #industrialarchitecture #architecture #design #theory #ideation #modelmaking #adapativereuse
@archpaper

Setting up shop in the industrial outpost town of Arzignano, Italy, young architecture firm AMAA revitalized an abandoned factory. Inserting a two-story, steel-framed building-within-a-building, to serve as its main office, AMAA decided to leave the existing, albeit decaying, factory shell untouched. Other facilities—a bathroom and kitchen—were however programmed within this intermediate space. Photos by Simone Bossi Read more on sister publication, @aninteriormag, aninteriormag.com // . . . . . . #archpaper #aninteriormag #italy #azignano #abandonedfactory #industrialarchitecture #architecture #design #theory #ideation #modelmaking #adapativereuse

Behin Ha Design Studio has created Coshocton Ray Trace, a site-specific installation in downtown Coshocton, Ohio, made of scrap material from a coated mesh fabric manufacturer. The project illustrates how a temporary installation can help a small community move towards the revitalization of its declining downtown.

Photos by Brad Feinknopf
Read more on archpaper.com
//
.
.
.
.
.
#archpaper #ohio #coshocton #installation #revitalization #artPark #architecture
@archpaper

Behin Ha Design Studio has created Coshocton Ray Trace, a site-specific installation in downtown Coshocton, Ohio, made of scrap material from a coated mesh fabric manufacturer. The project illustrates how a temporary installation can help a small community move towards the revitalization of its declining downtown. Photos by Brad Feinknopf Read more on archpaper.com // . . . . . #archpaper #ohio #coshocton #installation #revitalization #artPark #architecture

Located on the outskirts of Amherst, Massachusetts is a new expansion for the University of Massachusetts Amherst’s Isenberg School of Management. The building, designed by Bjarke Ingels Group (BIG) in collaboration with architect-of-record Goody Clancy, adds a new 70,000-square-foot study and social space for approximately 150 faculty members and 5,000 students. For the bulk of the enclosure, the copper-clad concrete piers rise perpendicular to the ground level, but ultimately stagger and fall atop each other in a domino-like effect.

Read more on archpaper.com
Photo by Max Touhey
//
.
.
.
.
.
.
#archpaper #copper #architecture #amherst #concrete #amphitheater #UMass
@archpaper

Located on the outskirts of Amherst, Massachusetts is a new expansion for the University of Massachusetts Amherst’s Isenberg School of Management. The building, designed by Bjarke Ingels Group (BIG) in collaboration with architect-of-record Goody Clancy, adds a new 70,000-square-foot study and social space for approximately 150 faculty members and 5,000 students. For the bulk of the enclosure, the copper-clad concrete piers rise perpendicular to the ground level, but ultimately stagger and fall atop each other in a domino-like effect. Read more on archpaper.com Photo by Max Touhey // . . . . . . #archpaper #copper #architecture #amherst #concrete #amphitheater #UMass

Opened in June 2019, the objective of the Olympic House’s scheme was to bring the International Olympic Committee‘s hundreds of employees, spread across the city, under one roof. The project—which began as a competition in 2012—was led by the Danish architectural practice 3XN in collaboration with Swiss firm Itten+Brechbühl. For the facade of the new headquarters, the design team developed an undulating double-skin glass facade crafted with a custom-parametric script that produced thousands of models and drawings.

Read more on archpaper.com
Photos by Adam Mørk
//
.
.
.
.
.
.
#archpaper #curtainwall #olympichouse # olympics #glass #facade #switzerland #lausanne
@archpaper

Opened in June 2019, the objective of the Olympic House’s scheme was to bring the International Olympic Committee‘s hundreds of employees, spread across the city, under one roof. The project—which began as a competition in 2012—was led by the Danish architectural practice 3XN in collaboration with Swiss firm Itten+Brechbühl. For the facade of the new headquarters, the design team developed an undulating double-skin glass facade crafted with a custom-parametric script that produced thousands of models and drawings. Read more on archpaper.com Photos by Adam Mørk // . . . . . . #archpaper #curtainwall #olympichouse # olympics #glass #facade #switzerland #lausanne

The Architect’s Newspaper and AN Interior are pleased to announce the launch of the 2019 AN Best of Design Awards. With a whopping 50 categories to choose from, there are more chances to win than ever before. Begin you submissions today.
_
Pictured Here: Transart Foundation by @schaumshieh, 2018 Building of the Year. Photo by @n_kubota 
_
#bestofdesignawards #designawards #designsanloves #archpaperawards
@archpaper

The Architect’s Newspaper and AN Interior are pleased to announce the launch of the 2019 AN Best of Design Awards. With a whopping 50 categories to choose from, there are more chances to win than ever before. Begin you submissions today. Pictured Here: Transart Foundation by @schaumshieh, 2018 Building of the Year. Photo by @n kubota #bestofdesignawards #designawards #designsanloves #archpaperawards

Gluckman Tang has converted Walter De Maria’s former home and studio, a 1920s-era Con Ed substation on Manhattan’s East 6th Street, into a second location for the Brant Foundation. The renovation of the Colonial Revival structure included a dramatic aquatic touch to the building: To provide additional daylighting for gallery spaces, the design called for the grafting of a 120-square-foot skylight, which doubles as a reflecting pool on the building’s fourth-floor terrace.

Photos by Tom Powell/Courtesy Gluckman Tang
Read more on archpaper.com
//
.
.
.
.
.
.
#archpaper #daylighting #skylight #reflectingpool #gallery #nyc #colonialrevival #terrace #waterelement #architecture
@archpaper

Gluckman Tang has converted Walter De Maria’s former home and studio, a 1920s-era Con Ed substation on Manhattan’s East 6th Street, into a second location for the Brant Foundation. The renovation of the Colonial Revival structure included a dramatic aquatic touch to the building: To provide additional daylighting for gallery spaces, the design called for the grafting of a 120-square-foot skylight, which doubles as a reflecting pool on the building’s fourth-floor terrace. Photos by Tom Powell/Courtesy Gluckman Tang Read more on archpaper.com // . . . . . . #archpaper #daylighting #skylight #reflectingpool #gallery #nyc #colonialrevival #terrace #waterelement #architecture

Next