@austinmaynardarchitects

Austin Maynard Architects @austinmaynardarchitects

Happiness, fun, friends, family, ethics & sustainability, the pillars of AMA. Directors @maynardarchitect @mork_austin

https://linktr.ee/austinmaynardarchitects

With HOUSE House we deliberately went vertical. We stacked spaces 3 levels high. We maximised the backyard on a small site. In cities like Tokyo, London, Amsterdam and many more, living vertically is a way of life that generates unique housing while also making the most of a densely packed urban condition. It creates a vibrant way of life that sprawl and car dependence could never achieve.

Designed by @austinmaynardarchitects
@austinmaynardarchitects

With HOUSE House we deliberately went vertical. We stacked spaces 3 levels high. We maximised the backyard on a small site. In cities like Tokyo, London, Amsterdam and many more, living vertically is a way of life that generates unique housing while also making the most of a densely packed urban condition. It creates a vibrant way of life that sprawl and car dependence could never achieve. Designed by @austinmaynardarchitects

Della Torre. Ivanhoe. The bravery of the client to engage publicly with the street created a highly innovative presence that extends the refined internal living space outward.  The operable louvre facade caps the open plan living area, and mediates the public / private engagement between the dinner table and the street.

Designed by @austinmaynardarchitects
Built by @tcmbuildinggroup
Photo by @tesskellyphotography
@austinmaynardarchitects

Della Torre. Ivanhoe. The bravery of the client to engage publicly with the street created a highly innovative presence that extends the refined internal living space outward. The operable louvre facade caps the open plan living area, and mediates the public / private engagement between the dinner table and the street. Designed by @austinmaynardarchitects Built by @tcmbuildinggroup Photo by @tesskellyphotography

1. It has been years since we actively sought a new team member.

2. Today is one of those very rare moments, when a job is available in our studio.

3. We are looking for someone SMART, with solid ALL-ROUND EXPERIENCE. That said, we are always keen to hear from talented, hardworking new grads too.

4. We LOVE giving overworked and under appreciated talent (you know who you are) a new home and a healthier environment.

5. Single and multi residential experience welcome, but not a necessity.

6. Vectorworks experience is a bonus, but not a necessity.

7. Gender balance is very important to us (“Men apply for a job when they meet only 60% of the qualifications, but women apply only if they meet 100% of them”) Link in bio.

8. We are strictly a 9 to 5.30 office. #worksmartnothard.

9. Read Andrew’s rant about work life balance in bio link.

10. Send your CV/folio to hello@maynardarchitects.com
@austinmaynardarchitects

1. It has been years since we actively sought a new team member. 2. Today is one of those very rare moments, when a job is available in our studio. 3. We are looking for someone SMART, with solid ALL-ROUND EXPERIENCE. That said, we are always keen to hear from talented, hardworking new grads too. 4. We LOVE giving overworked and under appreciated talent (you know who you are) a new home and a healthier environment. 5. Single and multi residential experience welcome, but not a necessity. 6. Vectorworks experience is a bonus, but not a necessity. 7. Gender balance is very important to us (“Men apply for a job when they meet only 60% of the qualifications, but women apply only if they meet 100% of them”) Link in bio. 8. We are strictly a 9 to 5.30 office. #worksmartnothard. 9. Read Andrew’s rant about work life balance in bio link. 10. Send your CV/folio to hello@maynardarchitects.com

At THAT House we were asked to provide the family with ‘just the right amount of space’. By creating large openings and generous connections to the garden we aimed to make this modest-sized house feel abundant and broad. 
Designed by @austinmaynardarchitects
(Project Team @maynardarchitect @mork_austin Kathryne Houchin)
Built by @sargantconstruction
Photo @Tesskellyphotography
@austinmaynardarchitects

At THAT House we were asked to provide the family with ‘just the right amount of space’. By creating large openings and generous connections to the garden we aimed to make this modest-sized house feel abundant and broad. Designed by @austinmaynardarchitects (Project Team @maynardarchitect @mork austin Kathryne Houchin) Built by @sargantconstruction Photo @Tesskellyphotography

King Bill.  Inspired by the owners,  we added curved corrugated metal, curved internal walls and an inset curved concrete slab.

Designed by @austinmaynardarchitects (Project team @maynardarchitect @mork_austin @raydinharch @aneontheend 
Built by @cbdcontracting
Photo @derek_swalwell
@austinmaynardarchitects

King Bill. Inspired by the owners, we added curved corrugated metal, curved internal walls and an inset curved concrete slab. Designed by @austinmaynardarchitects (Project team @maynardarchitect @mork austin @raydinharch @aneontheend Built by @cbdcontracting Photo @derek swalwell

Kiah.  A killer kitchen bench.

Designed by @austinmaynardarchitects (Project team @maynardarchitect @mork_austin @_natmiles @raydinharch)
Built by @cbdcontracting 
Photo by @tesskellyphotography .
@austinmaynardarchitects

Kiah. A killer kitchen bench. Designed by @austinmaynardarchitects (Project team @maynardarchitect @mork austin @ natmiles @raydinharch) Built by @cbdcontracting Photo by @tesskellyphotography .

Charles House. Main bedroom. Walkway.

Designed by @austinmaynardarchitects
(Project team @maynardarchitect @mork_austin @aneontheend )
Built by @overendconstructions
Landscape @bushprojects
Photos by @peterbbennetts
@austinmaynardarchitects

Charles House. Main bedroom. Walkway. Designed by @austinmaynardarchitects (Project team @maynardarchitect @mork austin @aneontheend ) Built by @overendconstructions Landscape @bushprojects Photos by @peterbbennetts

Coppin. Exterior

Designed by @austinmaynardarchitects (Project team @maynardarchitect @mork_austin @raydinharch @aneontheend 
Photo @tesskellyphotography. 
Built by @tcmbuildinggroup
@austinmaynardarchitects

Coppin. Exterior Designed by @austinmaynardarchitects (Project team @maynardarchitect @mork austin @raydinharch @aneontheend Photo @tesskellyphotography. Built by @tcmbuildinggroup

Tomorrow  @austinmaynardarchitects will stop work and join the #GlobalClimateStrike. We hope that you can join the strike too. September 20, 2019 at 2pm - 4pm. Treasury Gardens, Melbourne.
.
“This September, millions of us will walk out of our workplaces and homes to join young climate strikers on the streets and demand an end to the age of fossil fuels. Our house is on fire — let’s act like it. We demand climate justice for everyone.”
@austinmaynardarchitects

Tomorrow  @austinmaynardarchitects will stop work and join the  #globalclimatestrike. We hope that you can join the strike too. September 20, 2019 at 2pm - 4pm. Treasury Gardens, Melbourne. . “This September, millions of us will walk out of our workplaces and homes to join young climate strikers on the streets and demand an end to the age of fossil fuels. Our house is on fire — let’s act like it. We demand climate justice for everyone.”

Alfred House. A canary yellow bathroom dazzles in the otherwise pure white.

Designed by @austinmaynardarchitects
(Project team @maynardarchitects @mork_austin)
Built by @tcmbuildinggroup 
Photo by @frasermarsdenphoto .
@austinmaynardarchitects

Alfred House. A canary yellow bathroom dazzles in the otherwise pure white. Designed by @austinmaynardarchitects (Project team @maynardarchitects @mork austin) Built by @tcmbuildinggroup Photo by @frasermarsdenphoto .

@_natmiles onsite yesterday at #terracottahouseama - those tiles 😍 📸 @_natmiles
@austinmaynardarchitects

@ natmiles onsite yesterday at #terracottahouseama - those tiles 😍 📸 @ natmiles

We have some exciting projects coming to completion! Repost @maynardarchitect A gorgeous little project within a ‘90s shell for a gorgeous family. 
Designed by @austinmaynardarchitects (@raydinharch @mork_austin @maynardarchitect). Built by @moon_building_group. And from our greatest hits, beautiful perf stairs crafted by @starsheetmetal and external shading by @shadefactor. #conservatoryama
@austinmaynardarchitects

We have some exciting projects coming to completion! Repost @maynardarchitect A gorgeous little project within a ‘90s shell for a gorgeous family. Designed by @austinmaynardarchitects (@raydinharch @mork austin @maynardarchitect). Built by @moon building group. And from our greatest hits, beautiful perf stairs crafted by @starsheetmetal and external shading by @shadefactor. #conservatoryama

Repost of @anabataseries. Such a great capture of @maynardarchitect  doing his thing in Jakarta last weekend for the Anabata Talk Series #1 by Estica International. 📸 @artipictures 
#anabata #anabatatalkseries #anabataseries
@austinmaynardarchitects

Repost of @anabataseries. Such a great capture of @maynardarchitect doing his thing in Jakarta last weekend for the Anabata Talk Series #1 by Estica International. 📸 @artipictures #anabata #anabatatalkseries #anabataseries

Walker House 2015

Where the action happens. A secondary kitchen bench wrapped around the main work surface makes an excellent place to congregate and work on different activities without getting in each other’s way. 
Designed by @austinmaynardarchitects (Project team @maynardarchitect @mork_austin )
Built by @sargantconstruction 
Photo @tesskellyphotography
@austinmaynardarchitects

Walker House 2015 Where the action happens. A secondary kitchen bench wrapped around the main work surface makes an excellent place to congregate and work on different activities without getting in each other’s way. Designed by @austinmaynardarchitects (Project team @maynardarchitect @mork austin ) Built by @sargantconstruction Photo @tesskellyphotography

Greenacres, Newcastle

We love the contrast and texture that recycled bricks create in this project. A  colourful mixed palette bearing approximately 20% graffiti, provide colour, character and a sense of past. Earthy, textured, heavy and robust. 
Designed by @austinmaynardarchitects
(Project team @maynardarchitect @mork_austin @_natmiles )
Built by @chcbuilders
Photo @tesskellyphotography
#Greenacres
@austinmaynardarchitects

Greenacres, Newcastle We love the contrast and texture that recycled bricks create in this project. A colourful mixed palette bearing approximately 20% graffiti, provide colour, character and a sense of past. Earthy, textured, heavy and robust. Designed by @austinmaynardarchitects (Project team @maynardarchitect @mork austin @ natmiles ) Built by @chcbuilders Photo @tesskellyphotography #greenacres

Greenacres, Newcastle 2018

Winner: Award for Residential Architecture, Newcastle Architecture Awards 2019.

Set only metres from the ocean cliffs of Merewether in Newcastle, Greenacres responds to both site and location. Stepping down a steep gradient at three levels the house works with the landscape as it terraces down the hill towards the street. The garage is buried at the base of the property, with the entry path and garden weaving beside, up and over the top, through the green roof. The design of the driveway is landscaped to reduce the impact of a large expanse of hard surface in front of the house.  A simple, white rectangular form, propped on three giant steel ‘paperclips’, houses the kitchen/ living and dining area, with two bedrooms and a bathroom beneath.

Designed by @austinmaynardarchitects
(Project team @maynardarchitect @mork_austin @_natmiles )
Built by @chcbuilders
Photo @tesskellyphotography
#Greenacres
@austinmaynardarchitects

Greenacres, Newcastle 2018 Winner: Award for Residential Architecture, Newcastle Architecture Awards 2019. Set only metres from the ocean cliffs of Merewether in Newcastle, Greenacres responds to both site and location. Stepping down a steep gradient at three levels the house works with the landscape as it terraces down the hill towards the street. The garage is buried at the base of the property, with the entry path and garden weaving beside, up and over the top, through the green roof. The design of the driveway is landscaped to reduce the impact of a large expanse of hard surface in front of the house. A simple, white rectangular form, propped on three giant steel ‘paperclips’, houses the kitchen/ living and dining area, with two bedrooms and a bathroom beneath. Designed by @austinmaynardarchitects (Project team @maynardarchitect @mork austin @ natmiles ) Built by @chcbuilders Photo @tesskellyphotography #greenacres

Kiah House 2018

STREETVIEW

Kiah challenges the suburban binary of the ‘front yard’ and the ‘backyard’. In this small enclave of North Fitzroy, an unusual road lay-out has led to some houses having two street frontages at either end of the block (see diagram). At the rear of Kiah, high fences and ugly garage doors dominate the neighbours houses, while across the road, on the northern side, old weatherboard homes form a traditional street front.

We found the defensiveness of the rear elevations to be odd. We decided that the backyard should be a second front yard. Kiah engages with the northern street and the northern neighbours. The new deck is elevated enabling views and interaction with the street. The new bedroom retreat faces directly onto the street, with operable louvres that allow Rahul and Angela to connect as much, or as little, as they wish. The new bamboo fence allows view and light between the garden and the street. A pedestrian gate creates a new ‘front door’ to the northern street where previously a high and defensive fence turned its back.  Designed by @austinmaynardarchitects (Project team @maynardarchitect @mork_austin @_natmiles @raydinharch)
Built by @cbdcontracting 
Photo by @tesskellyphotography .
@austinmaynardarchitects

Kiah House 2018 STREETVIEW Kiah challenges the suburban binary of the ‘front yard’ and the ‘backyard’. In this small enclave of North Fitzroy, an unusual road lay-out has led to some houses having two street frontages at either end of the block (see diagram). At the rear of Kiah, high fences and ugly garage doors dominate the neighbours houses, while across the road, on the northern side, old weatherboard homes form a traditional street front. We found the defensiveness of the rear elevations to be odd. We decided that the backyard should be a second front yard. Kiah engages with the northern street and the northern neighbours. The new deck is elevated enabling views and interaction with the street. The new bedroom retreat faces directly onto the street, with operable louvres that allow Rahul and Angela to connect as much, or as little, as they wish. The new bamboo fence allows view and light between the garden and the street. A pedestrian gate creates a new ‘front

Charles House 2017

A spot to sit, relax and take in the beautiful surrounding landscape.

Designed by @austinmaynardarchitects
(Project team @maynardarchitect @mork_austin @aneontheend )
Built by @overendconstructions
Landscape @bushprojects
Photos by @peterbbennetts
@austinmaynardarchitects

Charles House 2017 A spot to sit, relax and take in the beautiful surrounding landscape. Designed by @austinmaynardarchitects (Project team @maynardarchitect @mork austin @aneontheend ) Built by @overendconstructions Landscape @bushprojects Photos by @peterbbennetts

Next